Bootverhuur in Friesland. Zeiljachtverhuur

Onze gasten aan het woord

Somar Bootverhuur Friesland is trots op berichten die wij van onze huurders mogen ontvangen. Daarom laten wij u graag hen ervaringen lezen.

Astrid

Geweldige weken gehad op de boot. Zelfs met 2 volwassen en 2 kinderen is het een heerlijke boot.

Jasper

Ik neem de Somar al een aantal jaren met veel plezier mee. De ene keer met mijn zwager en neefjes, dan weer met andere familieleden, en regelmatig met een stel vrienden. En elke keer is het een succes. De Somar stelt nooit teleur. Er is altijd genoeg ruimte voor de spullen die we mee willen nemen, en het bootjes zeilt nog eens heerlijk ook. En het contact met Martin, de verhuurder, verloopt altijd soepel en gemoedelijk. Aanbevolen!

Cyriel en Froukje

Eind juni hebben we weer de Somar gehuurd. Voorzien van een splinternieuw grootzeil hebben we twee dagen lekker op het Tjeukemeer kunnen zeilen. Vooral de tweede dag stond er een stevige bries en was het heerlijk vertoeven op het water. Martin was wederom erg vriendelijk en behulpzaam. Het waren twee geweldige dagen.

Jaap van duuren

Eind juli 2014 hebben we met z’n drieën de Somar weer eens gehuurd. Een perfecte boot met goede eigenschappen. Ook van binnen is hij verrassend ruim. We hebben twee geweldige dagen gehad. Fijn dat dit allemaal op zo’n korte termijn geregeld kon worden. De Friese gastvrijheid van Martin kent nauwelijks grenzen. Bedankt weer voor de service en graag tot een volgende keer. Jaap van Duuren

Cyriel en Froukje

Gister en eergisteren hebben we de Somar gehuurd. Van tevoren gaven we aan niet veel zeilervaring te hebben, maar dat was geen probleem. Voor de veiligheid bleven we op het Tjeukemeer om te oefenen en voor de nacht konden we bij één van de eilandjes aanleggen. Helaas stond er de eerste dag nauwelijks tot geen wind en kwam er van zeilen niets terecht, maar het was heerlijk vertoeven op het eilandje. De dag erna was er een klein briesje en konden we eindelijk oefenen. Het is een fijn bootje als je hem eenmaal doorhebt. Hij is gemakkelijk te bezeilen vanuit de kuip. Prima cd-radio speler en uit de speakers komt een goed geluid. Voor vragen was Martin direct bereikbaar, wat erg prettig was. Kortom, het was allemaal prima in orde en voor herhaling vatbaar. Tot ziens!

Cyriel en Froukje

Familie Brandwijk

Met man en 2 kinderen 3 dagen doorgebracht op de Somar. Uitstekende prijs-kwaliteit verhouding, zeker een aanrader! Wat een gebruiksvriendelijke, knusse en comfortabele boot! Van alle gemakken voorzien en voor de koude avonden gaf Martin ook een ventilatorkacheltje mee. We hebben genoten van het zeilen en van de gezelligheid aan boord.

Dank nog aan Martin voor de relaxte service en prima communicatie.

Tonneke Beckerman

Wat zijn we blij dat Martin besloten heeft de Somar weer in de verhuur te doen. Wij hebben weer genoten van een heerlijk weekend op dit geweldige scheepje. Deze keer werkte het weer ook nog eens perfect mee dus ons weekend kon niet stuk. We hopen nog vaak met de Somar te kunnen gaan zeilen. Top bootje voor een hele schappelijke prijs. Prima service maakt het geheel helemaal compleet. We hopen weer tot snel! Anita en Tonneke

Martijn Roodzant

Wij hebben het afgelopen weekend doorgebracht op de Somar. Dit was de tweede keer dat we de boot mee hadden en we hebben opnieuw enorm genoten! De boot geeft heel veel vertrouwen en is ruim genoeg voor 3 volwassen kerels. De boot is vrij kort, maar ook breed. Dit zorgt voor een praktische binnenruimte. Verder is het contact met Martin uitstekend! Geen vraag is te veel en hij reageert altijd snel en netjes. Kortom, ben je op zoek naar een fijne boot voor een superscherp tarief, twijfel dan niet en probeer hem eens!

Jaap en Ingrid 

Beste Martin,
Het waren weer heel plezierige dagen in de Friese wateren. De boot heeft het prima gedaan en ieder jaar is er wel weer iets aan veranderd en of vernieuwd. Dit jaar weer mooie kussens en zeilhoes. De service was weer uitstekend en betrouwbaar zoals altijd. Nogmaals bedankt en graag tot een volgende keer.
Jaap en Ingrid

Ton en Ruth 

Wij hebben deze zomer ook mogen genieten van de zeer plezierige zeilcapaciteiten van de Somar. We hebben een heerlijke week van ontspanning en uitwaaien gehad. het weer liet het natuurlijk deze zomer wat af weten, maar dat mocht de pret niet drukken. Na jaren niet meer gezeild te hebben, zijn we weer helemaal om.
Heerlijke boot en prima geregeld.

Frits en Tonneke 

Het zit er helaas weer op, maar we hebben weer heerlijk met de Somar gezeild over de friese wateren. De eerste dagen helaas wat weinig wind, aan het eind toch echt kunnen zeilen. Weer een aantal leuke en gezellige plaatsjes aangedaan en volop genoten van de festiviteiten rondom het Skutjesilen in Langweer. Heerlijk jacht voor een zeer aantrekkelijke prijs. Toch maar proberen om dit jaar nog een weekendje vrij te maken! Martin je hoort nog van ons.

Sandra Schipper 

Eigenlijk moet ik hier natuurlijk helemaal geen goede revieuw achter laten….Straks kunnen wij zelf geen bootje meer huren omdat iedereen dat hier doet. Betaalbaar en goed! Mijn man en ik hebben heerlijk gezeild 4 dagen met de Pinksteren op dit goed verzorgde zeiljachtje. Wij komen zeker terug. Martin heeft ons zelfs nog op gang proberen te helpen omdat onze auto accu leeg was, helaas lukte dat niet maar terwijl wij op de wegenwacht stonden te wachten kwam er nog een lieve buurvrouw koffie brengen. Fryslân Boppe!

Jasper 

De Somar is een geweldig bootje. Martin zei dat hij niet om kan slaan. Dús hebben we bij windkracht vijf niet gereefd. Echt gaaf gezeild met mijn neefje van twaalf aan de helmstok!

David en Marieke 

Beste Martin,
Wij hebben in de laatste week van Juni enorm genoten van zeiljachtje Somar. Het weer was fantastisch, en hebben bij harde en minder harde wind prima kunnen zeilen, de boot kon alles aan. Daarnaast is hij van alle gemakken voorzien wat heerlijk is na een lange dag zeilen.
Zeker voor herhaling vatbaar!!

Gerard en Saskia 

Beste Martin,Ondanks de kou hebben wij heerlijke dagen( 13-15 mei) gehad met de Somar. Een ruim kajuitjacht. Je dienstverlening is super. Nadat we de motor niet meer konden starten vanwege het knappen van het touwtje, was je binnen 10 min ter plekke om het euvel te verhelpen. Ook het Tjeuke meer vinden we een prima zeilplas. tot de volgende keerGerard en Saskia

M en J 

Martin en Sonja,Wat een top weekend!!! Bootje Somar is goed verzorgd en heeft prima zeilcapaciteiten, en alles is aan boord. Dank voor de goede service en de biertjes in St nicolaasga. Zeker voor herhaling vatbaar!!!Groet,
Maddie en Jasper

J.Hilkhuijsen 

hallo,
Wij hebben in het jachtje “Somar” heerlijk gezeild. Alleen was het jammer, dat het weer tijdens ons zeilweekeinde niet mee wilde werken naar onze ideeen. Wat ons vooral trof, was de uitstekende staat van onderhoud van het scheepje en de ruimte binnen in de kajuit, de afmetingen van de boot in aanmerking genomen. Via de e-mail heb ik een paar foto’s opgestuurd.
Vriendelijke Groeten: Hans Hilkhuijsen

Karen en Richard 

Hallo,
Wat een perfecte boot! We waren gewend te zeilen op valkjes. Dit was weer een keer iets nieuws, en absoluut een aanrader voor iedereen. We gaan dit adres onthouden!
Groeten!

Eva & Christian 

Hoy Martin,vielen Dank noch mal für Deinen Einsatz als “Boxencrew”! Wir hatten ein schönes Wochenende an Bord der Somar und freuen uns schon drauf, sie auch mal bei etwas mehr Wind auszuprobieren. Dann informieren wir uns auch rechtzeitig über die Brückenzeiten – versprochen!Schöne Grüße aus Köln

Eva & Christian

Lana van der Beek 

Wij hebben half juli tijdens een lang weekend ons éénjarig huwelijksjubileum op de Somar gevierd. En met succes. We hebben ontzettend genoten van een fijne boot -alles aanwezig, zeilt goed- en fantastisch weer.De ontvangst was lekker snel, we konden bijna direct wegvaren. Echt een aanrader.

Sebas 

een lang weekend op de somar doorgebracht, lekker met z’n 2tjes het ijsselmeer over, medemblik is echt een aanrader om een nachtje te blijven.
Kortom wij hebben genoten.

Gé Verhoef 

Beste Martin en Sonja,
Ik ben begin mei met de somar weggeweest met mijn twee zoons(11 en 13 jaar).We hebben een perfecte midweek gehad en een hele mooie tocht gemaakt van de thuishaven via Langweer, Sneekermeer, Heegermeer via Stavoren het IJsselmeer op en via Lemmer weer terug. Het was een mooie tocht zeker voor herhaling vatbaar.We hebben veel wind gehad maar ook veel zon.Groetjes Gé , Toine en Stef